Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tesisleri

İzzet Baysal Araştırma ve Uygulama Hastanesi(1998-2002)

Sağda Araştırma ve Uygulama Hastanesi, arka planda Hayvan Laboratuvarı ve Isı Merkezi, solda Morfoloji Binası ve Dekanlık... “Külliyeyi gezen uzmanların da dediği gibi ortaya mükemmel bir eser çıkmıştır... ”

Bölgenin en büyük kapalı alanına sahip yapılardan biri olan (33 854 m2) İzzet Baysal Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 2002 yılında hizmete girmiştir. Halen 173 hasta odasında, 276 klinik yatağı ve 50 yoğun bakım yatağı ile toplam 326 yataklı bir üniversite hastanesi olarak hizmet vermektedir. Hastanede çeşitli branşlar tarafından kullanılan 57 adet poliklinik mevcuttur.
Hastanede 3. Basamak sağlık hizmeti veren ve bölgeye de hitabeden Kardiyovasküler cerrahi yoğun bakım, anestezi yoğun bakım ve yeni doğan yoğun bakım üniteleri ile girişimsel radyoloji bölümü, nükleer tıp merkezi, göz bankası kornea nakli ünitesi, genetik laboratuvarı, lazer ünitesi, ileri radyolojik tetkik bölümleri (US, tomografi, MR üniteleri), taş kırma ünitesi, tüp bebek merkezi ve uyku laboratuvarı hastanenin ayrıcalıklı ve önemli hizmetlerini gerçekleştiren ünitelerdir.
Hastane binasında ayrıca her türlü toplantının yapılabileceği 250 Kişilik bir toplantı salonu, öğrenci okuma salonları, öğretim üyeleri için ayrılmış odalar ile akademik personel, idari personel ve konuklar için ayrı ayrı düzenlenmiş 3 adet yemek salonu mevcuttur. Ayrıca hastane binasından bağımsız olarak, hayvan laboratuvarları ve ısı merkezi de inşa edilmiştir.

Sayın Ahmet Baysal,

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Büyük hayırsever, değerli dostum merhum İzzet Baysal’ın yaptırdığı üniversite ve 115 eser içerisinde birbirinden değerli pek çok tesis bulunmaktadır.
12 Mayıs 2003 tarihinde açtığımız hastane, vatandaşlarımıza şifa dağıtacak, büyük bir bilim kurumu olacaktır.
Teçhizatını tamamlayıp biran evvel tümü ile hizmete girmesini takip edeceğim.
Sizleri tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim.
Sevgi ve saygılarımla.

Süleyman Demirel