Mütevelli Heyet Üyeleri

Kazım Oksay

1933 yılında Bolu'da doğdu. 1955 yılında İstanbul Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulunun İçticaret Maliye Bölümünden mezun oldu. İngiltere'de altı ay süre ile sigortacılık konusunda incelemelerde bulundu. 1968-1973 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Sosyal Planlama Dairesinde çeşitli araştırmalarda çalıştı. Ayrıca bazı Avrupa ülkelerinde 4,5 ay incelemelerde bulundu. İngilizce Bilir.
1960 yılında Ticaret Bakanlığında Akaryakıt Kontrolörü olarak memuriyete başladı. Daha sonra aynı bakanlığın Yabancı Sermaye Şubesi Müdürü oldu. 1973 yılında Toprak ve Tarım Reformu Müsteşarlığının kuruluşunda Planlama ve Koordinasyon Genel Müdür Başyardımcısı olarak çalıştı. 1974 yılında Ulaştırma Bakanlığı Ekonomik İşler Dairesi Başkanı odu. 1975-1980 yılları arasında Başbakanlık Personel Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Müşavirliği ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Vekaleten yürüttüğü Sosyal Planlama Dairesi Başkanlığına 1980 yılından başlayarak görevden ayrılana kadar Yüksek Planlama Kurulu Üyeliğini sürdürdü.

28.02.1982 tarihinde arzısı ile emekliye ayrılan Kazım Oksay, Mayıs 1983'te Anavatan Partisi Kurucu Üyesi oldu. 6 Kasım 1983 seçimlerinde Bolu'dan Milletvekili seçildi ve Özal Hükümetinde Devlet Bakanı olarak yer aldı.

Görevde bulunduğu süreler içeriside yazılmış "müstakil" beş kitabı, "müşterek" iki araştırması ile çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmış pek çok makalesi bulunmaktadır.

Kazım Oksay, evli ve bir çocuk sahibidir.