140. Eserimizin Açılışı 24 Kasım Öğretmenler Gününde Yapıldı

Vakfımız Kurucusunun ismini taşıyan 140. Eserimiz İzzet Baysal Ortaokulu ve Spor Salonunun açılışı yapıldı ve Devir Teslim Protokolü imzalandı. 24 Kasım 218 Cumartesi günü yapılan açılış ve devir teslim töreninin, öğretmenler gününe rastlaması açılışa ayrı bir mana ve güzellik kattı. Öğrenci, Öğretmen, Veli, Halk ve Bolu Protokolünün katılımıyla gerçekleşen törende öğretmenler günü coşkuyla kutlandı. Öğrencilerimize, Öğretmenlerimize ve Bolumuza Hayırlı uğurlu olsun.

TESLİM TUTANAĞI

KONU: İzzet Baysal Vakfı, Bolu Belediye Başkanlığı ve Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 10.05.2014 tarihinde imzalanan, Bolu Merkez Paşaköy Mahallesinde Bolu Özel İdaresine ait 2744 ada 1 Nolu parselde bulunan 7.705.00 m² alanlı arsaya yapılan binanın protokolde yazılı İZZET BAYSAL ORTAOKULU ve SPOR SALONU inşaatı bitirilmiş olduğundan söz konusu okul ve spor salonunun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teslim alındığına ait tutanaktır.

1-Projesi Dr.Mimar Mine Tunçok Sarıberberoğlu tarafından çizilen ve Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tasdik edilen bu projenin Bolu’da ve çevre illerde başka bir örneği yoktur. Binanın kuzey kısmının içinde zemin katta 340 kişi izleyici kapasiteli, kendine ait bir fuayesi bulunan spor salonu, ortasında ise bir iç bahçe yer almaktadır. Bina 3.020 m² oturum alanına, 9.380 m² kullanım alanına sahiptir. Biri engellilere ait, diğeri normal olmak üzere iki asansörü vardır.

24 derslik ve 6 rezerv derslikle birlikte toplam 30 dersliğe sahip olarak kullanılacak yapıda, her iki derslik arasında laboratuvar hazırlık alanı bulunan 4 adet fen dersliği, kendilerine ait depoları bulunan 1’er adet müzik ve resim dersliği, kütüphane ve bilgisayar dersliği, her katta bir adet araç gereç odası, zemin katta bütün okula hizmet edecek kantin bulunmaktadır.

İdari birimler için; 3 adet zümre öğretmenler odası, 1 adet öğretmenler odası, rehberlik servisi, okul aile birliği odası, müdür ve her katta müdür yardımcıları odası, idari büro ve arşiv odaları mevcuttur. Her katta kız -erkek öğrenciler ile bayan ve erkek öğretmenlere ait tuvaletler mevcuttur. Ayrıca her katta 1’er adet engelli tuvaleti, 1 adet temizlik odası ile elektrik sistem odası bulunmaktadır.

Bodrum katta spor salonuna hizmet edecek ikişer kız ikişer erkek olmak üzere 4 adet soyunma odası, içinde duşu, tuvaleti bulunan iki adet beden eğitimi öğretmenleri için hazırlık odaları, personel dinlenme odası, kadın erkek tuvaletleri, ısıtma ve elektrik tesisatı için ayrılmış teknik alanlar ve sığınak bulunmaktadır.

2-İzzet Baysal Vakfının kurucusunun ismini taşıyan bu okul ve spor salonu yapım işi için, Vakıf tarafından Erka İnş. Müh. Mim. Hayv. Tur. San. ve Tic. Ltd Şti ile 10.09.2015 Tarihinde inşaat sözleşmesi yapılıp imzalanmış, aynı gün söz konusu firmaya yer teslimi yapılmıştır. Bu okul inşaat sözleşmesine uygun olarak yaptırılmış olup,inşaat 04.04.2018 tarihinde bitirilmiştir. KDV dahil 9.575.600,-TL’ye mal olmuş ve Vakıf tarafından Bolu Milli Eğitim Müdürlüğüne Teslim edilmiştir.

3-Spor salonunun 340 kişilik PVC li oturma gurubu, basketbol potaları, voleybol direkleri, skorbord, 180 cm yüksekliğinde duvar koruyucuları, orta bahçede bulunan üstü kapalı ahşap oturma gurupları, ahşap saksı ve etrafında bulunan banklar vakıf tarafından, okulun diğer tefrişi Milli Eğitim Müdürlüğü, çevre ve bahçe düzenlemesi Bolu Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılmıştır.

4-Kütüphanenin masa, sandalye, dolap ve kitapları ile zeka oyunları sınıfının masa, sandalye, dolap ve burada kullanılacak tüm materyallerin bedelleri Hayırseverler Mebrure ve İlhan BAĞIŞGİL tarafından karşılanmış ve okul müdürlüğüne armağan edilmiştir. Kütüphane için 34.378,50 TL, zeka oyunları için 33.962,41 TL olmak üzere toplam 68.340,91 TL ödenmiştir. Fen derslikleri ile bilgisayar dersliğinin donanımı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılmıştır. Hayırseverlere ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ederiz.

5-Binada birinci sınıf işçilik ve malzeme kullanılmış inşaatın her safhası, Vakfımızın ve Bolu İl Özel İdaresi Mühendisleri tarafından kontrol edilmiş 04.04.2018 tarihinde geçici kabulü yapılmıştır.

6-Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü 9.575,600,-TL maliyet bedeli ile bu okulu İZZET BAYSAL VAKFI’nın armağanı olarak envanterine SPOR SALONLU İZZET BAYSAL ORTAOKULU olarak kaydedecek, Bu isim hiçbir zaman değiştirilmeyecek ve yazışmalarda bu isim kullanılacaktır.

7-Vakfın yazılı onayı olmadan bu okul Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı sorumluluğundan çıkarılamaz ve eğitim alanı dışında başka bir amaçla kullanılamaz.

8-Bu tutanakla birlikte Vakfın sorumluluğu sona ermiştir. Okulun işletilmesi ve bakımı bundan böyle Milli Eğitim Müdürlüğüne aittir.

9- Dr. Mimar Mine Tunçok Sarıberberoğlu’nun hazırladığı plan doğrultusunda okulun çevre ve bahçe düzenlemesini gereğince yerine getiren Bolu Belediyesine de hem İzzet Baysal Vakfı hem de İl Milli Eğitim Müdürlüğü teşekkürlerini beyan ederler.

İşbu protokol 2 (iki) sayfa ve 4 (dört) nüsha olarak düzenlenmiş olup, taraflarca imzalanmış ve birer örneği ilgililere verilmiştir.

Bolu 24 KASIM 2018

İzzet Baysal Ortaokulu