AHMET BAYSAL'DAN AMCAYA 23.MEKTUP

SEVGİLİ AMCA;

Bolu Kent Konseyi’nin, senin için düzenlediği bir programda seni Baba bilen sevgili Bolulu evlatlarınla, senin ismini verdikleri ana caddede, senin için diktikleri heykelinin önünde işte tekrar bir aradayız. Sen onlara karşılıksız, hiçbir şey beklemeden ve helalinden verdin. Fakat işte onlar görüyorsun, senin 23 sene önceki kaybından sonra bile seni anmadan, sana sevgi, saygı ve şükranlarını sunmadan edemiyorlar. Yüce Allah Boluluların bu vefasından razı olsun ve onu karşılıksız bırakmasın.

SEVGİLİ AMCA;
Senden sonra beni, Bolu’ya bu hizmet ve hayırları sunmak için kurduğun ve Bolululara adadığın vakfın başkanı olarak atadın. Neden bana böyle ağır bir yük verdin, ey sevgili Amca? Bu uğursuz 2023 yılının henüz daha başında, 18 Ocak’ta, senin devamlı tekrarladığın “Sen hiç solma e mi Solmaz” dediğin, çok değer verdiğin gelinin benim 65 yıllık hayat arkadaşım, sevgili eşim Solmaz’ın kaybı ve bu da yetmiyormuş gibi, daha bir ay bile geçmeden 6 Şubatta Ülkemizde benzeri görülmemiş bir deprem felaketiyle 11 ilimizde elli bini aşkın vatandaşımızın acısı… Bunlar bana artık ağır geliyor Amca ! Başkanlığını verdiğin bu Hayır Vakfı nasıl ve ne yapsın da bu acıları karşılayabilsin? Ne var ki sana bu hayır yolunu Cenab-ı Hak açmış, açmış ki bu vakfı ailene değil sana vefalı olacaklarını bildiğin Bolululara bırakmışsın. Ben tüm bu ağır acıları yaşarken ,yanımda vakfı temsilen Bolulu üyelerimiz vardı ve desteğini benden hiç esirgemediler .Onların gayretiyle ve hatta onların sayesinde Vakfın bu acılara karşı gerekeni yapmaya devam ediyor. Solmaz’ın acısını, onu son yolculuğunda İstanbul’da bırakmayıp çok sevdiği Bolu’suna, buraya almakla hafiflettiler. 11 Güneydoğu ilimizde yaşanan asrın acısında bile, benim önüme geçerek, Vakfımızı o illerde yaşayanların acısını paylaşmaya yöneldiler.6 Şubat’ın ardından “ İzzet Baysal Vakfı “olarak, önce o illere gıda ve giyecek yardımında bulundular. Daha sonra, beni acımla yalnız bırakarak, depremzede illerden AFAD yönetiminin öngördüğü ilimizin “Besni ”ilçesinde 26 konteynerlik bir” İzzet Baysal Caddesi’nin oluşumuna katkı verdiler ve deprem bölgesine tüm yönetim kurulu olarak gittiler. Ne memnuniyet vericidir ki Valiliğimizin ve Bolulu bazı kuruluş ve vatandaşlarımızın katkısı ile bu ilçede yüze yakın konteyner ile oluşturulan bir BOLU MAHALLESİ tahsis edildi. Biz de 26 konteyner ile bu mahallenin bir caddesi olduk. Tüm konteynerların naklini Sayın Valimiz Erkan KILIÇ üstlendi. Sayın valimize bu çok mühim yardımları için de teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Çok yeni bir haber daha vermek isterim sevgili hemşerilerim; Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesine iç donanımı dahil, şöyle ki;16 bilgisayar, 4 yazıcı, 4 projeksiyon cihazını kapsayan 42m2 lik 4 adet etüt merkezinin kurulumunu bu günlerde yaptırıyoruz. Bunun da toplam maliyeti 900 bin TL’dir.

Geçen sene üniversitemize çok büyük ve güzel iki eser kazandırdık sevgili Amca.. “Mengen Aşçılık Meslek Yüksekokulu” ile “Gastronomi Bölümü”ve Gölköy Kampüsündeki “Hukuk Fakültesi”öğrencileri alındı bile. Rektörlüğümüze rica ettik ikisinin de açılış töreni, bu şükran günlerinde yapılacak. 2023 yılı yatırım programımıza gelince ; Daha önce bahsettiğim depremzede illere yaptığımız 3 Milyon TL gibi bir yardımdan başka ,sağlık müdürümüzün kronik kalp hastalıkları için öngördüğü, hastanın evinden hastaneye kadar taşınırken ,kalp masajı yapılmasını sağlayan cihazdan 1.000.000 TL ödenerek 3 adet alınmış ve müdürlüğümüze teslim edilmiştir. İnanıyorum ki bu yılın sonlarına doğru kendisinin bazı hastanelerde ihtiyaç olarak gördüğü bir takım cihazları da alabileceğiz. Bunun dışında birazdan Valimizin huzurunda Vakıfla Sağlık Müdürümüzün imzalayacağı bir protokol daha var; Kılıçaslan Mahallesine senin ismini taşıyacak olan “İzzet Baysal Aile Sağlık Merkezi” ni inşa ediyoruz. Binası yıl sonunda Sağlık Müdürlüğümüze teslim edilmiş olacak. Kent Konseyinin hazırladığı programda bir de Bolu Belediyesinin ihtiyacı olanlar için Karaçayır Mahallesinde yeni bir “AŞEVİ ”açacağını duydum. İsmine çok sevgili eşimi hatırlatması gayesiyle “Solmaz Ana Aşevi” verilecekmiş. Hakikaten ruhu şad olacaktır. Allah Belediyemizden razı olsun.

SEVGİLİ AMCA;
Sana bir güzel haber daha vermek isterim. Vakfımız üyeliğinden boşalan iki üyelik yerine dün yaptığımız Genel Kurulumuzda Bolulu yeni 2 üye oy birliğiyle seçilmiş oldular. Onları seçen zaten Bolulu üyelerimiz olduğundan, onlarında sana layık çalışmalar yapacaklarına emin olabilirsin.
SEVGİLİ AMCAM;
Cenab-ı Haktan 2023 yılında Vakfımıza daha fazla hayır yapma imkanı vermesini diliyor, bu güzel” İzzet Baysal Şükran Günleri”ni düzenleyen Kent Konseyi üyelerine ve onları destekleyenlere teşekkür ederken, kendi adıma olduğum kadar ,senin adına da etkinliğe katılan ve bugün burada bulunan herkese teşekkürlerimi, saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum.
İzinde gitmeye çalışan yeğenin
Ahmet BAYSAL