İZZET BAYSAL'I ANMA GÜNÜ

VAKFIMIZIN KURUCUSU, İZZET BAYSAL ARAMIZDAN AYRILIŞININ 24’ÜNCÜ YILDÖNÜMÜNDE, GÖLKÖY’DEKİ KABRİ BAŞINDA DUALARLA ANILDI

Vakfımızın kurucusu, büyük hayırsever Cennet mekân merhum İzzet Baysal, aramızdan ayrılışının 24’üncü yıldönümünde, Gölköy’deki kabri başında her yıl olduğu gibi bu yıl da başta Bolulular olmak üzere pek çok vatandaş, öğrenciler akademik ve idari personel STK üyeleri merhum İzzet Baysal’ın Gölköy yerleşkesindeki mezarını çiçeklerle süsleyerek, rahmet, minnet, şükran ve dualarla anıldı.

Anma töreni İzzet Baysal Kültür Merkezi önünden Anıt Mezara kadar, ellerinde İzzet Baysal’a sevgi ve özlemlerini anlatan pankartlar taşıyarak gerçekleştirdikleri İzzet Baysal’a saygı yürüyüşü ile başladı.

1717_1016_3464-fotooo.jpeg

Vakfımızın kurucusu, Merhum İzzet Baysal için ilk tören, kabri başında yapıldı. Törene; Törene; Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Milletvekilleri Yüksel Coşkunyürek ve Türker Ateş, Bolu Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çelik, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bülent Bilgin, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve mütevelli heyet üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, hayırsever iş insanları, akademik ve idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

1617_1016_3718-fofoggg.jpeg

5517_1016_3765-mezar.jpeg

5817_1016_3888-fthth.jpeg

4817_1016_3949-WhatsApp_Image_2024-03-11_at_16.13.22.jpeg

Vakfımızın kurucusu Merhum İzzet Baysal için kabri başında düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, “Kadim medeniyetimizde vakıf insanları hep var olmuştur. O vakıf insanlarından biri olan merhum İzzet Baysal’ın açtığı yol, O’nun izinden gelen birçok hayırseverin de önünü açmış; onlara örnek olmuştur. Bir şehrin tarihinde, hafızasında ve yediden yetmişe tüm halkın gönlünde yer edinmek, hayırlarla yâd edilmek her insana nasip olmaz. Ne mutlu ki, bu güzelliklerin hepsi merhum İzzet Baysal’a nasip olmuştur.” dedi.

İzzet Baysal’ın eğitime verdiği öneme dikkat çeken Rektör Alişarlı, “Merhum İzzet Baysal’ın “Benim en büyük eserim” diyerek haklı gururunu yaşadığı Üniversitemiz; birbirinden değerli hayırseverlerin yaptığı katkılarla büyüyerek ve gelişerek, ülkemizin geleceğine yön verecek gençlerimizi yetiştirme görevine Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda durmadan devam etmektedir. Bizler de Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ailesi olarak, Onun eserlerine sahip çıkmayı ve Onu gelecek nesillere anlatmayı her daim sürdüreceğiz, bizlere bıraktığı mirasına sahip çıkacağız.” diye konuştu.

1417_1016_4018-byeaz.jpeg

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise, merhum İzzet Baysal’ın kendi hayatına 11 yaşında iken girdiğini, O’nun yaptırdığı Anadolu Lisesinin ilk mezunlarından olduğunu, lise diplomasını O’nun elinden aldığını dile getirerek, “Merhum İzzet Baysal’ın eserlerinden hiç faydalanmamış bir Bolulu bulamazsınız.” dedi ve İzzet Baysal’ı rahmet, minnet ve şükranla andı.

4117_1016_4122-tanju.jpeg

Bolu Valisi Erkan Kılıç ise merhum İzzet Baysal’ı rahmet, minnet ve şükranla anarak konuşmasına başladı. Merhum İzzet Baysal’ın Bolu ve ülkemiz için örnek bir hayırsever olduğunu dile getiren Kılıç, Bolu deyince akla merhum İzzet Baysal’ın geldiğini vurguladı. İzzet Baysal’ın eserlerinin Bolu’nun her yerinde ve Boluluların hizmetinde olduğunu belirten Vali Kılıç, İzzet Baysal Vakfı’nın da O’nun izinden gittiğini hatırlattı.

3117_1016_4186-veli.jpeg

Vali Kılıç’ın ardından söz alan İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, duygulanarak yaptığı konuşmasında, merhum İzzet Baysal’ın her şeyini karşılıksız olarak Bolululara verdiğini; Boluluların da bunun değerini bilerek O’na sevgi ve saygılarını eksik etmediklerini kaydederek, törene katılanlara şükranlarını sundu.

4417_1016_4305-baysal.jpeg

Konuşmalardan önce İlahiyat Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Bilal Atik, Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu. Konuşmaların ardından ise Bolu Müftüsü Hüseyin Demirtaş, merhum İzzet Baysal’a ithafen okunan Hatm-i Şeriflerin duasını yaptı. İzzet Baysal’ın kabri, başta kıymetli yeğeni İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal olmak üzere Bolu protokolü, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ailesi ve Bolulular tarafından çiçeklerle bezendi ve dualar edildi. Ardından Ahmet Baysal’ın değerli eşi Solmaz Baysal da kabri başında rahmet ve şükranla anıldı.

1817_1016_4393-imam.jpeg

3617_1016_4447-siyah.jpeg

7817_1016_4533-mezar1.jpeg

3617_1016_4632-mezar3.jpeg

3717_1016_4797-cicke.jpeg

Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen törende, Vakfımız Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Meterelliyoz, vakıf adına bir sunum yaptı. Sunumun sonunda Mustafa Meterelliyoz’e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Karaca tarafından çiçek takdim edildi.

5017_1016_4879-pc.jpeg

8717_1016_4926-konfrean.jpeg

6317_1016_5020-2.jpeg

İzzet Baysal Vakfı tarafından uluslararası yayın yapan akademisyenlerimize her yıl 5 Mart merhum İzzet Baysal’ı Anma Günü’nde verilen geleneksel ödüller, Bolu protokolü ve Vakfımız Mütevelli Heyet Üyeleri tarafından takdim edildi. Uluslararası yayın yapan 62 akademisyene İzzet Baysal Vakfı takdir belgesi ve para ödülü verildi.

İzzet Baysal Vakfı ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında Esin Baysal Aile Sağlığı Merkezi yapım inşaatı ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı hastanelerde kullanılmak üzere tıbbi cihaz teminine ilişkin 2 protokol imzalandı. Protokoller, Bolu Valisi Erkan Kılıç, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Abdullah Danışman ve İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal tarafından imzalandı.

9617_1016_7278-imza.jpeg