Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Merkezinin Temeli Atıldı

İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Merkezi’nin temeli, İzzet Baysal Şükran Günleri kapsamında 11 Mayıs 2018 Cuma Mengen’de düzenlenen törenle atıldı.

Törene; Mengen Kaymakamı Hasan Günaydın, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu eski Valisi Ali Serindağ, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal, İzzet Baysal Vakfı yönetim kurulu ve mütevelli heyet üyeleri, Genel Sekreter Doç. Dr. Sameddin Gündüz, akademisyenler, aralarında mezunlarımızın da olduğu Ankara Profesyonel Aşçılar Derneği üyeleri, öğrenciler ve Mengenliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, özetle “Mengen, aşçılık mesleğinin doğduğu kenttir. 1997’de başlayan aşçılık ve gastronomi eğitim merkezi kurma sürecimiz, 2014 yılında İzzet Baysal Vakfı ve üniversitemizin desteğiyle hızlandı ve akabinde 2018 yılı Nisan ayında ihalesi yapıldı. Bugün de 11 Mayıs’ta, ihalesi yapılan alan üzerinde, İzzet Baysal Üniversitesi Aşçılık ve Gastronomi Yüksek Öğrenim Merkezi’nin temelini hep birlikte atacağız. Eğitim merkezimizin Mengen’imize ve üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ise yaptığı konuşmada, “Bu merkez, amcam İzzet Baysal’ın eserlerinin bir parçası olacak.” diyerek, Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Merkezi’nin yapım sürecinde bugünlere nasıl gelindiğini anlattı. Baysal, “Mengen Konak köyü halkı, 28 bin dönümlük kıymetli bir arsayı,yıllar önce Üniversiteye tahsis etmişler. Bu gerçekten güzel bir vefa örneğidir Mengen için. Vakfın 3 yıllık yatırım planları belli olmasına rağmen, üyelerimizle birlikte bu eğitim merkezi fikrinin hayata geçmesinden mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise, İzzet Baysal Vakfı’nın Bolu’ya kazandırdığı birbirinden önemli eserlerden biri olan Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Merkezi’nin ilk harcını birlikte atacak olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Rektör Alişarlı, “Üniversitemiz minnet ve şükran duygularımızı her daim canlı tuttuğumuz, isimlerini saygıyla anarak hiçbir zaman unutamayacağımız merhum İzzet Baysal, O’nun öncülüğünde kurulan İzzet Baysal Vakfı ve kıymetli hayırseverlerimizin verdikleri destek ve güçle gelişmesini ve büyümesini sürdürmektedir. Ne mutlu bize ki, eğitim öğretim ve diğer kamu hizmetlerinde ihtiyaçlar oluştuğu anda başta İzzet Baysal Vakfı olmak üzere Bolulu hayırseverlerimizi hiç düşünmeden yanımızda görüyoruz. Bolu hayırseverlik yönüyle adeta ikinci bir destan yazıyor.” diye konuştu.

Rektör Alişarlı: “Merhum İzzet Baysal’a En Büyük Teşekkürümüz Elde Edeceğimiz Akademik Başarılar Olacaktır”

Mengen Kaymakamı Hasan Günaydın ise, bugün temeli atılan yeni merkezin Mengen’e çok büyük katkıları olacağını belirterek, “Yılda iki kez düzenlediğimiz aşçılık festivali ulusal aşçılık kamplarımızı bu yeni Merkezimiz sayesinde daha nitelikli, daha coşkulu ve ulusal düzeyde inşallah kutlayacağız. Bu, ilçemizin tanıtımına büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu vesileyle, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Sayın Ahmet Baysal Beye, ilçem adına teşekkür ediyorum. İlçemize, Bolu’muza hayırlı olsun. Merhum İzzet Baysal beyefendiyi de rahmetle anıyorum.” diye konuştu.